Selasa, 26 Februari 2013
Diposting oleh
Ovi Puspitasari S
di
06.37
TEMPE
Tempe nyaéta kadaharan tradisional
anu ngandung loba protein nabati anu alus pikeun kaséhatan. Alatan rasa sarta aroma
tempe anu cocok jeung létah jelema indonésia, kadaharan
ieu geus saprak tiheula jadi salah sahiji menu poko dina diet masarakat.
Tempe ogé kaceluk minangka salah sahiji alternatif gaganti
daging pikeun maranéhanana anu vegetarian.
Tempe teh dikokolakeun ti kacang kedelai sakitu rupa ku kituna ngahasilkeun tekstur sarta rasa anu hipu. Pikeun nyieun tempa anjeun bisa diajarna, sabab pembuatanna ieu cekap gampil. Dihandapeun ieu téh tutorial singget keur anjeun anu hayang diajar nyieun tempe sorangan. Bahan-bahan kangge nyieun tempe nyaeta: Kacang kedelai atah 1 kg, ragi 2 gram, panci badag, sareng kantong palastik ukuran 1kg ( atawa luyu selera ).
Tempe teh dikokolakeun ti kacang kedelai sakitu rupa ku kituna ngahasilkeun tekstur sarta rasa anu hipu. Pikeun nyieun tempa anjeun bisa diajarna, sabab pembuatanna ieu cekap gampil. Dihandapeun ieu téh tutorial singget keur anjeun anu hayang diajar nyieun tempe sorangan. Bahan-bahan kangge nyieun tempe nyaeta: Kacang kedelai atah 1 kg, ragi 2 gram, panci badag, sareng kantong palastik ukuran 1kg ( atawa luyu selera ).
Cara-cara
ngadamel tempe nyaeta mimiti, bersihan kedelai nepi bersih ku cai bersih
supados kotoran nu nempel lepas ti kedelaina, rendem kedele dina wadah nu lebar
salamina kurang leuwih 2 jam. Isukna sanggeus di rendem kumbah kedelai dina cai
nu ngalir jeung remes-remes kedelaina nepi kulit kedelai lepas ti kedelaina.
Waktos parebusan, asupkeun kedelai anu atos bersih ka jero panci gede jeung
teras direbus nu ngabutuhkeun waktos kurang leuwih 30 menit atawa nepi
kedelaina katingali empuk. Tiriskeun kedelaina nepika garing. Sanggeus éta tuangkeun kedelai ka wadah anu badag, ratakeun, saterasna tunggu nepika kedelaina tiis. Sanggeus éta campurkeun
2 sendok dahar ragi atawa luyu aturan makena kalayan kedelai.
Aduk nepika merata tuluy asupkeun kadina plastik anu geus di siapkeun. Ukur
tebalana 3cm. Tutup tungtung plastik kalayan lilin.
Tusuk plastikna kalayan tusuk
huntu sacekapna anu penting nyaéta supaya
meunangkeun hawa kukituna tiasa mitembeyan pambusukan. Simpen ka rak beruji ambéh kakeunaan sirkulasi tunggu nepika kurang leuwih 36 jam. Tempe jieunan sorangan siap pikeun di sajikan.
Subscribe to:
Posting Komentar (Atom)
0 komentar:
Posting Komentar